Choď na obsah Choď na menu
Reklama
Reklama
 


Mrkvový koláč

28. 5. 2013

Mrkvový koláč

Cesto:

2 poháre hladkej múky,

2 poháre kryštálového cukru,

2 lyžičky prášku do pečiva alebo sódy bic.

2 lyžičky škorice

1 lyžička soli,

3 poháre nastrúhanej mrkvy - na slížiky, ale na menšom strúhadle

4 vajcia

1 a 1/2 pohára  oleja

1 a 1/2 pohára nasekaných orechov

hrozienka

kandinzované ovocie

Zmiešame cukor so žĺtkami a následne ďalšie ingrediencie. Vyliať do vymastenej a hrubou múkou vysypanej tortovej formy. Pečieme približne 40 minút na cca 180stupňov. Vychladnuté môžeme rozrezať na tri časti a naplniť, alebo plnku iba navrch.

Plnka:

2 balenia krémového syra Lučina

110 g masla

250 g práškového cukru,

1 lyžica vanilkového cukru

1/2 pohára nasekaných orechov

vymiešame cukor s maslom, pridáme krémový syr, vanilkový cukor a orechy.

 

 
Reklama

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.