Burizónová hmota
Burizónová hmota
Suroviny:
150g ryžových burizonov
42g masla
štipka soli
285g penových cukríkov
1/2 ČL vanilkového extraktu
Postup:
23 cm okrúhlu formu vymažeme tukom alebo vysprejujeme Carlex sprejom, to isté spravíme aj s väčšou misou a stredne veľkou (najlepšie teflónovou) panvicou.
Do misy vložíme burizony, na panvici na nízkom plameni rozpustíme maslo a soľ, pridáme penové cukríky a za stáleho miešania ich rozpustíme. Pridáme vanilkový extrakt a zamiešame. Nalejeme na burizony a premiešame, aby sa všetky burizony obalili v rozpustených cukríkoch.
Preklopíme do vymazanej formy a lyžicou utlačíme, aby bola vrstva burizonov rovnomerná a necháme pri izbovej teplote vychladnúť. Nakrájame na kúsky a skladujeme vzduchotesne uzavreté pri izbovej teplote niekoľko dní. Možno mraziť.
Pozn. za tepla sa táto zmes dobre tvaruje. Ak treba, zohrejeme ju v mikrovlnnej rúre.